تهیه و توزیع لوله گالوانیزه برق

لوله گالوانیزه برق( لوله کاندوئیت یا لوله فولادی برق) در واقع همان لوله‌ی‌ فولادی است که برای حفاظت در برابر اسیدها و زنگ‌زدگی، سطح آن را با فلز روی پوشش می‌دهند. پوشش گالوانیزه، طول عمر لوله را افزایش داده و همچنین مقاومت آن را در برابر خوردگی و رسوبات معدنی افزایش می‌دهد.

در یک ساختمان یا سازه برای انتقال سیم و کابل برق و همچنین محافظت از کابل ها در برابر ضربه , رطوبت , بخارات شیمیایی و جوندگان به کار برده می شود

لوله برق فلزی یکی از انواع لوله برق می باشد. این لوله با استفاده از ورق گالوانیزه تولید می گردد. علاوه بر مصرف در داخل در پروژه های عمرانی ، به کشورهای مجاور نیز صادر می گردد. لوله برق فلزی از سایزهای pg11 الی pg48 اینچ تولید می گردد و در انواع لوله های سبک و سنگین از لحاظ وزن و ضخامت تقسیم بندی می گردد. بسته بندی لوله های برق فلزی بصورت بندیل بوده و بر اساس هر متر فروخته می شود و در شاخه های 3 متری تولید می گردد.

لوله‌ی‌ گالوانیزه در واقع همان لوله‌ی‌ فولادی است که برای حفاظت در برابر خوردگی و آسیب‌پذیری، سطح آن را با فلز روی پوشش می‌دهند. پوشش گالوانیزه، طول عمر لوله را افزایش داده و همچنین مقاومت آن را در برابر خوردگی و رسوبات معدنی افزایش می‌دهد. لوله‌های گالوانیزه مدت زیادی از مهم‌ترین اجزاء در خطوط آبرسانی بوده‌ و هستند. این نوع لوله‌ها براساس جنس و نوع فلز به دو دسته‌ی لوله‌ی گالوانیزه‌ی آهنی و فولادی تقسیم می‌شوند. در ادامه، پیرامون لوله‌ گالوانیزه و ویژگی‌های آن به طور کامل صحبت می‌کنیم.

عمدتاً لوله‌ی گالوانیزه‌ی آهنی را از طریق رنگ تیره و خاکستری‌اش در بازار شناسایی می‌کنند که از جنس آهن سفید نورد‌شده هستند. درزهای موجود در آن نیز با دستگاه‌های درز‌جوش به هم جوش داده می‌شوند و سپس آن‌ها را به مخزنی که حاوی روی مذاب است منتقل می‌کنند؛ در واقع به همین علت است که به آن‌ها لوله‌های درزدار نیز گفته می‌شود.

برای اطلاع از روند کاهشی یا افزایشی قیمت لوله می‌توانید روی لینک زیر کلیک کنید:

 

لوله گالوانیزه فولادی

جنس لوله‌ی گالوانیزه‌ی فولادی از فولاد نرمی است که در ساختن آن، ورقه‌ی فولاد را با فشار از داخل قالب عبور داده و درز آن را جوش می‌دهند و سپس جهت افزایش مقاومتش در برابر اسیدها و زنگ‌زدگی‌ها، آن‌ را در یک وان آبکاری روی‌اندود (گالوانیزه) قرار می‌دهند.

تفاوت اساسی بین این دو نوع لوله‌ی گالوانیزه وجود ندارد، اما از جمله تفاوت‌هایشان می‌توان به سبک ‌و براق‌بودن لوله‌ی گالوانیزه‌ی فولادی نسبت به نوع آهنی آن اشاره کرد. همچنین باید توجه داشت که لوله‌ی گالوانیزه‌ی فولادی نسبت به لوله‌ی گالوانیزه‌ی آهنی در برابر اسیدها مقاومت کمتری دارد.

انواع مختلفی از لوله‌ها در بازار موجود هستند که معمولاً با توجه به نوع کارایی‌شان، ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. هر کدام از انواع لوله دارای معایب و مزایای خاصی هستند. برای این منظور می‌توانید مقاله‌ی «مزایا و معایب انواع لوله» را بخوانید.

ویژگی لوله‌های گالوانیزه

ویژگی های لوله گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه از نوع لوله‌های درزدار هستند. به طور معمول، طول لوله‌ی گالوانیزه حدود 6 متر است و قطر لوله بین 1 تا 8 اینچ متغیر است. لوله‌ی گالوانیزه از جنس آهن سفید نورد یا فولاد نرم است. مهمترین ویژگی‌های این نوع لوله عبارت‌اند از:

  • در مقایسه با لوله‌های آهنی، مقاومت کمتری دارد.
  • در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارد و به همین جهت، دارای طول عمر بیش از 50 سال است.
  • دارای ساختار یکپارچه‌ای است که باعث بالا رفتن استحکام و مقاومت در برابر ضربات می‌شود.
  • در زمان نصب، رنگ آن‌ها شفاف به نظر می‌رسد؛ اما پس از گذشت مدت‌زمانی در اثر مجاورت با هوا و رطوبت و فرسودگی، ممکن است تغییر رنگ دهد.
  •  قابلیت بازیافت و استفاده‌ی مجدد دارند. (لوله‌های گالوانیزه را می‌توان در کوره‌های حرارتی ذوب کرد و مجدداً برای تولید محصولات جدید مورد استفاده قرار داد.)
بیشتر بخوانید  لوله فلکسبیل

برای این که در مورد خرید لوله، اطلاعات بیشتری داشته باشید، می‌توانید «راهنمای خرید لوله برای مصارف ساختمانی» را بخوانید.

کاربرد لوله‌های گالوانیزه

کاربرد لوله گالوانیزه

بیشترین استفاده از لوله‌های گالوانیزه برای انتقال گاز و آب است. از مهم‌ترین موارد کاربرد لوله‌ی گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • عموماً به عنوان لوله‌های آبرسانی در ساخت‌و‌ساز استفاده می‌شود. گرچه کاربرد آن‌، فقط محدود به انتقال مایعات نمی‌شود بلکه بخش عمده‌ای از خطوط انتقال گاز نیز توسط لوله‌های گالوانیزه ایجاد می‌شود.
  • در سیستم آبیاری نیز کاربرد بسیار زیادی دارند.
  • در ساخت تصفیه‌خانه‌ها و سیستم‌های تهویه نیز کاربرد فراوانی دارند.

برای اطلاع از روند تغییرات قیمت این محصول می‌توانید به صفحه قیمت لوله گالوانیزه اشاره کنید.

لوله گالوانیزه سرد

لوله‌های گالوانیزه همچنین بر اساس روش تولید و نوع گالوانیزاسیون نیز به دو دسته‌ی سرد و گرم تقسیم می‌شوند.

در روش گالوانیزاسیون سرد، نمک‌ روی داخل یک محلول آبی، الکترولیز شده و سپس محصول، تولید می‌شود. این لوله‌ها در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه شده و یک روکش روی، سطح آن‌ها را می‌پوشاند.

در این روش، ظاهر لوله‌ی گالوانیزه‌ی سرد، براق و یکنواخت است. به دلیل سطحی‌بودن پوشش، در صورت ایجاد خراش عمیق روی سطح این نوع لوله‌ها، لایه‌های زیرین آن دچار اکسیداسیون می‌شود؛ همین فرآیند باعث کاهش عمر لوله‌ی گالوانیزه می‌شود.

در واقع این روش گالوانیزاسیون لوله‌ها، مقاومت و استحکام چندان زیادی ندارد؛ یعنی حتی با کشیدن یک شیء فلزی روی سطح لوله، روکش روی آن ضربه می‌بیند و خراش بر می‌دارد.

کاربرد این روش گالوانیزاسیون، بیشتر در صنایع ساخت خودرو، پیچ، مهره، قطعه‌سازی و همچنین پوشش‌دهی فلزاتی است که مصارف بهداشتی دارند.

لوله گالوانیزه گرم

لوله گالوانیزه گرم

این فرآیند در دمای بالا صورت می‌گیرد، به این صورت که مولکول‌های آهن و فلز روی با هم درگیر شده و فلز روی به درون آهن نفوذ می‌کند؛ به همین دلیل میزان محافظت و عمر مفید لوله‌ی گالوانیزه‌ی گرم، بیشتر از نوع سرد آن است.

عمر مفید لوله‌های گالوانیزه‌ی گرم بین ۲۵ تا ۳۰ سال است. ضخامت لایه‌ی گالوانیزه در این روش بین ۴۰ تا ۱۲۰ میکرون است. ظاهر لایه روی در روش گالوانیزه‌ی گرم، مات و کدر و به رنگ طوسی است و سطح یکنواخت و صافی ندارد.

این روش گالوانیزاسیون بیشتر برای استفاده در محصولات آهنی است که در محیط باز و فضای خارجی قرار می‌گیرند. مانند دکل‌های مخابراتی، گارد ریل جاده‌ها، دکل‌های فشار قوی برق، لوله‌های آب با ضخامت بالا و تیرهای برق.

لوله‌های گالوانیزه بر اساس وزن، به سه دسته‌ی سبک، متوسط و سنگین تقسیم می‌شوند که با توجه به محل استفاده از آن‌ها می‌توان به راحتی تصمیم گرفت از کدام یک از این لوله‌ها استفاده کرد. به عنوان مثال، برای ساخت گلخانه، لوله‌ی گالوانیزه‌ی سبک پیشنهاد می‌شود.

به طور کلی، لوله‌های گالوانیزه از پُرکاربردترین لوله‌ها می‌باشند که با توجه به دسته‌بندی‌ها و ویژگی‌های این لوله، می‌توان از آن در انتقال آب، گاز یا ساخت تصفیه‌خانه‌ها و سیستم‌های تهویه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  A nice post

همان‌طور که می‌دانید، قیمت مقاطع فولادی طی روز، نوسان‌های زیادی دارد. برای اطلاع از قیمت آهن در روزهای اخیر، می‌توانید به سایت مراجعه کنید.

لوله برق فلزی

لوله فولادی برق

لوله فولادی یا لوله گالوانیزه یکی از انواع لوله های برق است که به دلیل استحکام بالا صورت کلی لوله برق وسیله ای است که به عنوان یک پوشش عمل می کند و می تواند هادی ها یا سیم هایی را که از درونش می گذرد در برابر صدمه دیدن یا تماس مسقیم افراد با آنها محافظت نماید.

موارد استفاده از لوله های  گالوانیزه برق(لوله فولادی)

معمولا در ساختمان های اداری ، فروشگاه ها ، هتل ها ، بیمارستان ها ، منازل و غیره رایج می باشد ولی بسته به محل مورد نظر باید لوله ای با جنس مناسب را انتخاب کرد به طور مثال برای استفاده های صنعتی به کار بردن لوله فولادی یا لوله گالوانیزه مناسب می باشد.

 

موارد استفاده لوله فولادی گالوانیزه برق گرم و سرد

عبور تجهیزات برق  در کارخانه ها ب به صورت روکار یا توکار

قابلیت تحمل فشار بالا

مقاومت در برابر ضربه

حفاظت بهتر از سیم کشی های ساختمان

 

انواع لوله فولادی برق یا لوله گالوانیزه

انواع لوله های فولادی را می توان با استفاده از دستگاه لوله خم کن فرم داد که این امر به همراه مقاومت و ایستادگی طولانی مدت این لوله ها سبب شده است که محبوبیت بالایی داشته باشند. انواع لوله گالوانیزه از ورق های روغنی یا گالوانیزه گرم تولید می شوند که از سایز PG11 تا PG48 در بازار موجودمی باشند و به صورت لوله سیاه ( یا در رنگ های مورد سفارش مشتریان ) ، لوله گالوانیزه گرم و لوله گالوانیزه سرد تولید می شوند که انتخاب آنها به کاربرد و نظر مشتریان بستگی دارد.

لوله فولادی برق سیاه

این نوع لوله فولادی به وسیله لایه رنگی که روی آن کشیده می شود در برابر زنگ زدگی مقاوم شده و می تواند در بخش های داخلی ساختمان و درون بتن ها مورد استفاده قرار گیرد البته باید توجه نمایید که استفاده از لوله های فولادی برق مشکی در محل هایی که در ارتباط مستقیم با زمین باشند و یا در جاهایی که نفوذ عوامل زنگ زدگی و خوردگی فلز شدید است مجاز نخواهد بود.

لوله گالوانیزه سرد

 

انواع لوله گالوانیزه سرد یا فابریک از جنس فلز بوده و از این رو سرد نامیده می شود که گالوانیزه کردن آن با الکترولیت و به صورت برقی انجام می شود به همین دلیل این مدل از لوله های فولادی خاصیت ضد زنگ ندارند و کاربرد آن ها بیشتر در مناطق سرپوشیده و در قست های داخلی سازه ها می باشد بنابراین باید توجه کرد لوله فولادی گالوانیزه سرد را در مناطق مرطوب و محیط های خارجی استفاده نکرد.

لوله گالوانیزه گرم

 

لوله گالوانیزه گرم که در اصطلاح لوله گالوانیزه عمقی داغ نیز نامیده می شود به روش غوطه وری در مذاب روی یا کادمیوم گالوانیزه شده است در واقع قسمت های درونی و بیرونی لوله هردو آبکاری شده اند در نتیجه در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم هستند و می توان آن ها را در محل هایی با رطوبت بالا نیز به کار برد. لوله گالوانیزه گرم در مناطق روباز و یا فضاهای خارجی سازه ها استفاده می شوند و از آنجا که این لوله برق در کوره آبکاری می شود به هیچ عنوان رطوبت را جذب نمی کند و دارای مقاومت بالاتری نسبت به گالوانیزه سرد می باشد.

بیشتر بخوانید  گلند کابل تک پیچ و دو پیچ

لوله گالوانیزه بدون درز و ضدانفجار

 

نوعی از لوله های فولادی بدون درز و ضد انفجار می باشند که معمولا از این محصولات در  لوله کشی مناطقی که امکان انفجار و آسیب فیزیکی در آنها وجود دارد به کار برده می شوند. انواع لوله گالوانیزه در شاخه های 3 متری تولید می شوند و در صورت نیاز به متراژ بیشتر نیاز است از انواع متعلقات و اتصالات فولادی استفاده گردد.

انواع اتصالات لوله فولادی ( لوله گالوانیزه )

 

      • انواع بوشن
      • بست انتهایی
      • زانویی ساده
      • سه راهی ساده
      • سه راهی درب دار
      • براس بوشن
      • سرلوله پلاستیکی

انواع لوله فولادی برق دارای قطر های مختلفی شامل 13.5 ، 16 ، 21 و 36 میلیمتر می باشند که مشتریان می توانند متناسب با نیاز خود و بسته به حجم سیم ها و کابل های عبوری یکی از این لوله های برق را انتخاب نمایند

لوله برق گالوانیزه لوله‌ ای است که برای محافظت و هدایت سیم کشی برق در یک ساختمان یا سازه استفاده می‌ شود. در ساختار لوله برق ممکن است از فلز یا پلاستیک استفاده شود و طبیعتا می دانیم که لوله فولادی برق و اتصالات آن از مقاومت و ضخامت بالاتری برخوردار هستند.

یکی از ویژگی های این لوله ها خمکاری آسان توسط دستگاه لوله خم کن در محل اجرا می باشد و همچنین قرار دادن یا تعویض سیم و کابل ها را آسان می کند و یکی دیگر از ویژگی های آن محافظت از ضربه , رطوبت و جوندگان می باشد.

 

 

 

لوله برق گالوانیزه گرم PG 42

 

لوله برق گالوانیزه pg 42 که به روش تولید از ورق گالوانیزه گرم انجام می شود . یکی از لوله های پر مصرف و مقرون به صرفه برای استفاده در محیط های بیرونی و باز می باشد. موارد استفاده لوله برق گالوانیزه گرم عبور کابل های برق و شبکه و سیستم های امنیتی و نصب در محیط های بیرونی می باشد.

ضخامت لوله گالوانیزه pg42 بصورت استاندارد ۱٫۵ میلیمتر و به صورت سفارشی ۲و ۲٫۵ هم تولید می گردد. لوله گالوانیزه pg42 در طول سه متری و در بسته های ۵ شاخه ای معادل ۱۵ متر بسته بندی می گردد. لوله بر اساس استاندارد BS 40430  تولید می گردد.

مزایای لوله برق گالوانیزه pg42

 

  • قیمت مناسب نسبت به سایر محصولات مشابه (لوله های برق استنلس استیل )
  • اتصالات آسان و در دسترس ( بوشن گالوانیزه گرم و ….. )
  • طول مناسب ۳ متری جهت حمل و نقل آسان و نصب راحت

مشخصات محصول تولیدى ، استاندارد تولید سایز و نام کارخانه روى لوله ثبت شده و سپس بسته بندى و به انبار محصول منتقل مى گردند تا طبق سفارش مشترى بارگیرى و حمل شوند.

انواع سایز لوله برق گالوانیزه گرم

  • لوله برق گالوانیزه گرم PG21
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG42
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG16
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG36
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG48
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG13.5
  • لوله برق گالوانیزه گرم PG29